Polityka prywatności

Polityka prywatności

1. Podstawa prawna
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, zwane „RODO”)

Kto jest administratorem danych?

Administratorem danych osobowych klientów w rozumieniu przepisów Ustawy o ochronie danych osobowych jest pracownia Fanimal z siedzibą w Pustary 13/3, 78-113 Dygowo.
Kontakt: biuro@fanimal.pl lub listownie na adres siedziby.

Skąd mamy dane osobowe?

Dane osobowe którymi dysponujemy pochodzą od klientów, którzy zamawiają u nas akcesoria jak również z banku z którego przychodzi wpłata od zamawiającego.

Kto ma dostęp do Twoich danych?

Dostęp do danych klientów posiadają osoby pracujące w firmie, oraz podmioty współpracujące:

  • dostawcy usług internetowych dzięki którym możemy prowadzić naszą stronę (wordpress.com), nasz fanpage (Facebook Inc.), skrzynkę pocztową (hekko.pl)
  • firmy przewozowe które dostarczają przesyłki klientom (Poczta Polska S.A., InPost S.A.)
  • Firmom dostarczającym oprogramowanie do ewidencji sprzedaży.

Jakie dane mamy?

W celu realizacji zamówienia potrzebujemy wszystkie niezbędne dane do wysyłki tj.
Imię, nazwisko, adres wysyłki, nr telefonu, adres e-mail.
Jeśli klient potrzebuje faktury musimy posiadać również dane do jej wystawienia takie jak nazwę, adres, NIP, dane kontaktowe.
Jeśli za akcesoria klient płaci przelewem będziemy mieli również wgląd do nr konta z którego przelew został wykonany.
Posiadamy również historię Twojej komunikacji z nami tj. otrzymane wiadomości e-mail oraz rozmowy przez komunikator.
Posiadamy również dodatkowe dane, które klient podaje podczas składania zamówienia, w szczególności dane dotyczące zwierząt które posiada.
Posiadamy również zdjęcia zwierząt w naszych akcesoriach, które klienci nam przesyłają wyrażając tym samym zgodę na ich publikację.

Na naszych stronach są wykorzystywane zewnętrzne pliki cookie zamieszczone przez partnerów Administratora. Więcej informacji na temat tych plików można znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich. Użytkownik może samodzielnie zmienić ustawienia plików cookie w ustawieniach przeglądarki.

Po co nam Twoje dane osobowe?

Dane osobowe klientów są gromadzone i przetwarzane w celu:
– realizacji zamówienia
– są niezbędne do wysyłki zamówionych produktów
– w celu ewentualnego dochodzenia lub obrony przed roszczeniami
– w celach kontaktowych z klientem dotyczących zamówienia
– w celach ewidencji sprzedaży
– w celach naliczenia zniżek dla stałych klientów

Zgody których potrzebujemy

W celu realizacji zamówienia potrzebujemy akceptacji regulaminu sprzedaży, zgody na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z RODO
Dane klientów nie będą przetwarzane w celach marketingowych, nie będą sprzedawane. Nie dokonujemy profilowania i nie zbieramy danych wrażliwych.

Jak długo trzymamy Twoje dane?

Dane klientów przechowywane będą przez okres w którym klient może dochodzić swoich roszczeń, maksymalnie przez 10 lat od dnia zakończenia realizacji umowy.

Jakie są Twoje prawa?

Przetwarzanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz konieczne do realizacji zamówienia. Każdej osobie przysługuje prawo do wglądu do swoich danych, do ich zmiany, do wycofania zgody na ich przetwarzanie do ograniczenia zgody na ich przetwarzanie
Każdej osobie przysługuje prawo sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych, jak również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Wszystkie dane osobowe będą przechowywane starannie i będą chronione przed dostępem do nich osób niepowołanych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883).

Who we are

Our website address is: http://www.fanimal.pl.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select „Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements